loading

WINNE + de ZwareJongenZ

Informatie Collapse

Voorverkoop
8,00
Deur
10,00
Datum
ZA 17 SEP 2011
Open
19:30
Start
20.00 uur
Tickets kopen

De zaterdagavond van het openingsweekend van De Kroepoekfabriek staat in het teken van hiphop. En niemand minder dan Rotterdamse rapheld Winne en de ZwareJongenZ maken op deze 17e september hun opwachting op het nieuwe Vlaardingse podium.

Winne brak door, nadat hij in 2005 ‘Top 3 MC’ lekte op het internet. Toen nog volstrekt onbekend, maar inmiddels een begrip, onder meer dankzij zijn debuutalbum, getiteld Winne Zonder Strijd (2009) en gastoptredens op cd’s van o.a. Opgezwolle, Extince, U-Niq, Salah Edin en Kempi. Naast een sociaal bewogen artiest met een positieve boodschap is Winne een begenadigd woordenkunstenaar. Op deze zaterdag is Winne de held van De Kroepoekfabriek, waar hij de tweede avond van het openingsfeest zonder twijfel laat knallen. Handen in de lucht!

ZwareJongenZ Records is een in Vlaardingen gevestigd hiphop collectief, dat het levenslicht zag in 2008. Daarna bracht ZwareJongenZ albums en mixtapes uit van artiesten als Aiky (‘El Patron’) en Excellent (‘X-Facta’)  en breidde niet lang hierna uit met artiesten als, Matarr, Bollebof en producer Perry Mystique. Gezamenlijk verzorgden ZwareJongenZ optredens op festivals als Definitie van Dopeheid en mochten zij zalen opwarmen voor bekende internationale acts als Public Enemy, Lil Wayne, Busta Rhymes en Method Man. Met de single ‘Een team’ (ft DJ TLM) en samenwerkingen met populaire Nederlandse acts als Hef, Önder en Badboy Taya heeft dit collectief op indrukwekkende wijze een voet tussen de deur van de Nederlandse hiphopscene gezet.

De supportact van deze avond is de Rotterdamse hiphopformatie Kaascouse. Winnaar van Nieuwe Vangst RAP 2011, dankzij de vlijmscherpe lyrics, keiharde humor en gelikte doch oprechte performance.

Kaarten zijn vanaf woensdag 29 juni online te koop, met een maximum van 4 kaarten per persoon (uitleg). Hier worden de 250 exclusieve kaarten voor ieder optreden tijdens het openingsweekend verkocht.

BLIKOPENER: NIKO + RIXLE BLUE
Volgende event